Goedgekeurde dekhengsten

"Ook het avontuur als hengstenhouder gaan we, naast de springsport en de fokkerij aan."

The Ice Family kent inmiddels twee goedgekeurde dekhengsten, namelijk Cold as Ice King Z (goedgekeurd bij BWP) en Topaz Ice Z (goedgekeurd bij Zangersheide). Beide paarden zijn bloedmooi, ware atleten en hebben een ijzersterke pedigree. 

Op deze pagina laten wij u graag kennismaken met onze dekhengsten. 

Cold as Ice King Z

Comme il Faut x Carthago Z

Een ijzersterke pedigree Comme il Faut x Carthago Z x Ramiro Z, waarin werelds beste merriestammen Ratina Z en Cold as Ice Z op papier zijn samengebracht.

Cold as Ice King Z zijn vader is de bekende hengst Comme il Faut, die met zijn meester Marcus Ehning vele overwinningen op het hoogste niveau op hun naam hebben weten te schrijven. Zijn moeder is de beroemde merrie Cold as Ice Z die geregeld in de top 10 sprong van de internationale springwedstrijden met Kevin Staut. Later reed Julie Ineichen jarenlang succesvol internationaal Grote Prijzen met haar.

De bloedmooie Cold as Ice King Z blijkt een waar atleet en heeft alles in huis om een topspringpaard te worden. King is intelligent, werkwillig en beschikt over onbegrensd vermogen gecombineerd met snelheid/souplesse dat een topspringpaard van vandaag nodig heeft. Zijn moeder, (groot)moeder, zus- sen, neven en nicht en al zijn ice-familieleden bewijzen gemaakt te zijn om te presteren op het hoogste niveau.

Deze merriestam stempelt en Cold as Ice King Z zal niet anders doen!

Topaz Ice Z

Toulon x Comme il Faut

Toulon x Comme il Faut uit één van werelds beste merriestammen. Een afstammeling om van te watertanden, wat blijkt niet alleen op papier te kloppen maar ook zeker in de ring.

De vader van Topaz Ice Z behoeft geen uitleg. Toulon (Heartbreaker) presteerde op het allerhoogste niveau en zijn nakomelingen worden wereldwijd geprezen omwille van het uitzonderlijke kwaliteit en goede karakter.

Crystal Ice Z is de moeder van Topaz Ice Z. Zij lijkt in vele opzichten lijkt op haar vader Comme il Faut, het springfenomeen onder het zadel van Marcus Ehning. Crystal Ice Z springt verdienstelijk bij de jonge paarden.

Topaz is een intelligente hengst met veel uitstraling en is licht- voetig in de beweging. Topaz bezit alle kwaliteit ten voor een springpaard van wereldformaat: hij springt met overzicht, souplesse en atletisch vermogen met snelle reflexen. Een waar atleet met winnaarsmentaliteit!

De Stoeterij van de Ice Family

'Het was liefde op het eerste gezicht met Annina Z'

In 2008 kocht Loeske Veenendaal de toen 5-jarige Annina Z (Animo II Z x Cold as Ice Z). “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Loeske. Ze was net ingereden en onder het zadel had ik een aantal kleine sprongetjes van haar gezien. Haar stamboomboekpapier is om te watertanden en ik wist dat haar moeder Cold as Ice Z internationaal werd uitgebracht door Kevin Staut. De stalruiter van Zangersheide reed de toen 6-jarige As Cold as Ice Z, waar ik alle geloof in had. De gehele moederstam heb ik uitgepluisd. De moederlijn is de meest bepalende factor, voor mij het belangrijkste uitgangspunt is: sport.

In 2017 hebben wij twee hengsten aangehouden, Topaz Ice Z (Toulon x Crystal Ice Z) en Cold as Ice King Z (Comme il Faut x Cold as Ice Z). Ook het avontuur als hengstenhouder gaan we, naast de springsport en de fokkerij aan.