De Ice Family Stoeterij

"We zijn zeer vereerd om vier generaties uit deze uitzonderlijke stam op onze stoeterij te hebben."

Met passie, gedrevenheid en veel vreugde runnen Loeske Veenendaal & Michiel Timmerman hun stoeterij genaamd ‘Ice Family’ in het dorpje Chaam te Nederland. In het dagelijks leven werken Loeske Veenendaal en haar man Michiel Timmerman ook samen als gespecialiseerd makelaar in PaardenPanden. Van woonhuizen met paardenstallen tot de grotere hippische accommodaties die verkocht moeten worden. Loeske en Michiel vertellen graag een stukje voorgeschiedenis.

In 2008 kocht Loeske Veenendaal de toen 5-jarige Annina Z (Animo II Z x Cold as Ice Z). “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Loeske. Ze was net ingereden en onder het zadel had ik een aantal kleine sprongetjes van haar gezien. Haar stamboomboekpapier is om te watertanden en ik wist dat haar moeder Cold as Ice Z internationaal werd uitgebracht door Kevin Staut. De stalruiter van Zangersheide reed de toen 6-jarige As Cold as Ice Z, waar ik alle geloof in had. De gehele moederstam heb ik uitgepluisd. De moederlijn is de meest bepalende factor, voor mij het belangrijkste uitgangspunt is: sport. In de wereld van makelaars wordt er geroepen locatie, locatie, locatie.

De Ice Family staat voor sport, sport, sport. Uiteraard dit naast een goede gezondheid, correct fundament en een werkwillige instelling. De paarden uit de Ice Family zijn gemaakt om op het hoogste niveau te presteren.

Vele succesvolle prestaties heeft Annina met Loeske Veenendaal behaald. “Zelf ben ik geen professional, maar door haar overcapaciteiten en inzet bracht Annina Z mij op de mooiste concoursen” vertelt Loeske.  Ze is zeer snel, flexibel, heeft overzicht en een winnaarsmentaliteit. Zodra ze de bel hoort, staan haar oortjes gespitst en behaalde ze in 2013 de overwinning op 1m35 – 1m40 niveau tijdens de selectiewedstrijden voor de kampioenschappen. Eén van haar vele overwinningen, want ook internationaal sprongen zij verdienstelijk.

Naast de sportcarrière van Annina zijn Loeske & Michiel in 2012 met haar gaan fokken. Annina haar eerste zoon Nino Ice Z van Numero Uno (2013) is een goedgekeurde dekhengst. Haar Comme il Faut dochter Crystal Ice Z (2013) is zeer beloftevol in de springsport. Nog relatief jonge springpaarden, die alles lijken te hebben voor de hogere springsport.

In 2013 is de moeder van Annina , de bekende internationale Grand Prix merrie Cold as Ice Z naar onze stoeterij gekomen voor de fokkerij. 

In 2015 is Cold as Ice Z’s dochter Cranberry Ice Z (2012) van de hengst Candillo Z naar onze stoeterij gehaald. Cranberry Ice Z springt net als haar zus As Cold as Ice Z met gemak, veel vermogen, goede technieken een heeft een meewerkende instelling.

Naast de merries(veulens) hebben wij twee hengsten in 2017 aangehouden, Topaz Ice Z (Toulon x Crystal Ice Z) en Cold as Ice King Z (Comme il Faut x Cold as Ice Z). Ook het avontuur als hengstenhouder gaan we, naast de springsport en de fokkerij aan.

De paarden op de stoeterij

'Een pracht gezicht om Cold as Ice Z naast haar familieleden te zien.'

We zijn zeer vereerd om vier generaties uit deze uitzonderlijke stam op onze stoeterij te hebben. Een pracht gezicht om Cold as Ice Z naast haar familieleden te zien.  Ook via Embryo Transfer en ICSI hebben we diverse nakomelingen reeds gefokt uit de merries Cold as Ice Z, Annina Z, Cranberry Ice Z en Crystal Ice Z. We hopen deze unieke moederstam, die door wijlen Leon Melchior  -oprichter Zangersheide- werd genoemd als één van de beste merrie stammen ter wereld, wijder te vertakken en de familieleden van de Ice Family terug te zien in de (top)sport. Hieronder kunt u onze paarden bekijken, die zich momenteel op onze stoeterij bevinden.

v. Carthago Z

v. Animo II Z

Candillo x Cold As Ice Z

Comme Il Faut x Animo II Z

Toulon x Comme il Faut

Comme il Faut x Carthago

afstamming

afstamming

Artos Z x Cold as Ice Z

Caribis Z x Annina Z

Referenties

' Een stam die niet wijd vertakt is. Kwaliteit boven kwantiteit!'

De stammoeder Aglaya Z (Agram) kreeg helaas niet alle kansen, al liegt goed bloed nooit. Aglaya Z is de volle zus van Agent, Olympiade paard van Paul Schockemöhle. Aglaya Z boekte zelf talloze overwinningen in de nationale springsport en gaf als fokmerrie meerdere succesvolle paarden, waaronder Ragram Z (Ramiro Z). Een echt speedpaard dat in haar leeftijdscategorie het meest winnende paard was. Zij is de moeder van Cold as Ice Z (Carthago Z), die in 1999 geboren werd. Cold as Ice Z sprong geregeld in de top 10 van de internationale springwedstrijden met Kevin Staut. Later reed Julie Ineichen jarenlang succesvolinternationaal Grote Prijzen met haar.